Вівторок, 16.04.2024, 11:07
Футбол Рожнятівщини
 
Меню сайту

Міні-чат

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 609

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
[ Тут були.. ]

Головна » 2014 » Червень » 7 » Лідер Брошнів зіграє в Турці
18:39
Лідер Брошнів зіграє в Турці

ФК «Турка» (с. Турка, Коломийський р-н)

Свій  черговий матч в чемпіонаті Брошнів проведе на виїзді в селі Турка Коломийського району.
alt

Попередня назва команди: «Колос»
Домашній стадіон: «Колос», 900 індивідуальних пластикових місць
Президент клубу: Червінський Мирослав         Васильович
Досягнення:

Історична довідка: Турка – село Коломийського району Івано-Франківської області, розташоване за 13 км від районного центру. Населення – 2,5 тисячі чоловік. Перша писемна згадка про Турку в відноситься до 1400 року. Теперішній сільраді підпорядковані населені пункти Студлів та Ясінки, де колись жили німецькі колоністи.

З радянських часів в Турці діяв колгосп ім. С. Мельничука, який свого часу майже п'ятнадцять років очолював колишній губернатор області Михайло Вишиванюк. Зараз це сільськогосподарське підприємство реорганізоване в акціонерне товариство закритого типу і носить назву «Степан Мельничук», очолює його Мирослав Червінський. Господарство складається з декількох підрозділів та цехів: консервний, ковбасний, швейний, столярний цехи, пекарня, цегельний і льонопереробний завод, пилорама, звіроферма.
У 1992 році архітектура громадсько-торговельного центру села була відзначена Державною премією України, а дерев’яна церква Святого Йосафата, споруджена ще в 1848-му, є історичним пам'ятником архітектури. Чотири роки тому Турка увійшла до галузевої програми соціально-економічного розвитку, впровадженої Міністерством аграрної політики. Цікаво, що лише п’ять сіл з усієї України були долучені до цього модельного проекту, який носить назву «Нова сільська громада» і передбачає виділення значних коштів на розвиток інфраструктури з Державного бюджету. Очевидно, що неабияк посприяли цьому тодішній очільник області Михайло Вишиванюк і (також уже колишній) голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, котрий є вихідцем з Турки.

Футбольний клуб «Турка» дебютувавши у вищому дивізіоні чемпіонату Івано-Франківської області здивував  багатьох любителів  футболу.Вдало  стартувавши в чемпіонаті займає  третю сходинку турнірної таблиці.Також вдало  виступає і в  кубку області,де минулого  четверга  за  сумою  двох матчів  пройшли в  чверть фінал.

 

В минулому сезоні  посівши третє місце в першості і вийшовши до фіналу обласного кубка колектив з Коломийщини не зупинився і заповнив одне з вакантних місць в "поріділому" елітному дивізіоні. В 2012 році команда з Турки, яка виступала тоді ще під старою назвою – «Колос», пробилась до 1/4 фіналу розіграшу Кубка чемпіонів міст і районів Івано-Франківської області, де за сумою двох матчів поступилась представнику Калуського району ФК «Тужилів» (0:0 і 0:1).
Зараз в розпорядженні 42-річного граючого тренера Богдана Піддубрівного (грав в командах ФК «Тисмениця», «Покуття», ФК «Лужани», «Дельта») 15 футболістів, з яких можна виокремити голкіпера Володимира Мегдиника («Пробій», ФК «Яспіль»), Ростислава Дяківа («Кривбас», «Прикарпаття») і Василя Червінського («Прикарпаття», «Енергетик», «Карпати» Коломия). Новачків двоє – Блонський Олег (1994 р.н.), який минулий сезон провів у «Славії» та «Гуцульщині», і Буджак Тарас (1985 р.н.), відомий за виступами в складі «Чорногори», ФК «Гвіздець» і «Карпат» (Кути).

Інформація  взята з  сайту ФК"Калуш"

Переглядів: 854 | Додав: lmb | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Block title
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz