Вівторок, 23.04.2024, 22:35
Футбол Рожнятівщини
 
Меню сайту

Міні-чат

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 609

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
[ Тут були.. ]

Головна » 2013 » Жовтень » 28 » Футбол і великі гроші - чи завжди мета виправдовує засоби
00:56
Футбол і великі гроші - чи завжди мета виправдовує засоби
Світовий Футбол=Футбол Рожнятівщини £ ?
Коли немає грошей - це дуже погано. Є гроші , вже щось. А от коли є багато -багато грошей - це не завжди добре , може бути і погано. Ніхто не сперечається з твердженням про те , що «гроші - двигун прогресу». Дане твердження працює практично у всіх сферах людського життя і футбол тут явно не виняток.

Футбол і великі гроші - чи завжди мета виправдовує засоби Довгий час , навіть не дивлячись на присутність у футбольному світі спонсорів і олігархів , футбол продовжував залишатися тим видом спорту , в якому багато вирішувалося за рахунок таланту , професіоналізму , самовіддачі і везіння. Більшості футбольних клубів раніше доводилося сподіватися на власні сили , готуючи у своїх пенатах поростають поклоніння , розраховувати в змаганнях на тренерський досвід і розташування фортуни. Звичайно , наявність « золотого запасу» , як сказав один знаменитий герой з фільму , вирішує багато чого . З грошима можна організувати футбольну інфраструктуру , домогтися поліпшення ігрового і тренувального процесу в командах , нарешті , за наявності коштів , є можливість запросити в команду по -справжньому кваліфікованих футболістів. З грошима , безперечно , будь-якій команді буде легше рухатися по крутій турнірних сходах , вирішуючи годину від години поставлені перед футболістами завдання. Тут доречно нагадати , що багато футбольних клубів Латинської Америки більшу частину коштів , виручених від продажу своїх зірок , йде на розвиток дитячої футбольної школи , що дає професійним клубам постійно цілющу вологу у вигляді нових талантів. Однак не все в сучасному футболі залежить від грошей , великих грошей. Тим більше що великі гроші , так звані « погані бабки» , не завжди приносили користь футболу , перетворюючи футбол у величезний комерційний проект для збагачення і відмивання величезних сум . Основне зло криється в бездумної витрати грошей на створення футбольного супер -клубу. Тут можна посперечатися , приводячи з історії приклади успішного вкладення великих грошей у розвиток або відродження футбольного клубу. Інша справа , що за красивою вивіскою і колосальними сумами , вкладеними в ту чи іншу команду , найчастіше криється меркантильний інтерес власника або господарів клубу , їх невгамовне бажання домогтися відразу всього , стати « великим» в один ряд з легендарними командами.

Футбол і великі гроші - чи завжди мета виправдовує засоби Купівля футбольного клубу стала своєрідною забавою для нинішніх олігархів. Крім власних заводів і пароплавів , стало модним ще , і мати і свою футбольну команду , яка буде прославляти ім'я свого господаря на міжнародній арені. Варто згадати історію з придбанням лондонського « Челсі » російським олігархом Абрамовичем. У цьому випадку , напевно, це єдиний приклад , коли вкладення величезних сум принесло користь для світового футболу. В Англії , з її старими футбольними традиціями , відродженої команді Абрамовича , вдалося потіснити з футбольного Олімпу клуби , позиції яких довгий час вважалися непорушними. До лав футбольної еліти , де давно прописалися «Ліверпуль » , «Манчестер Юнайтед» і « Арсенал» , рішуче і сміливо увірвалася команда « аристократів» , лондонський « Челсі». Команда , яка мала свою історію , традиції і по праву вважалася однією з найстаріших в Англії , довгий час перебувала на других ролях , страждаючи то від фінансової нестабільності , то від хронічного невезіння . Прихід в крісло президента клубу Романа Абрамовича відродив футбольний клуб «Челсі» , зробивши його справжнім грандом європейського футболу. Навіть той факт , що завдяки великим грошам , команда поповнилася цілою когортою зірок світового рівня, що не буде докором для команди. Рекордні трансфери спочатку здивували світ , все було схоже на дурну і бездумну витрату грошей з боку власника клубу . Як виявилося , цей крок виявився єдино вірним , давши команді шанс швидко і менш болісно встати на ноги. Шокова терапія стала для «Челсі » цієї реанімацією . Перші перемоги на міжнародній арені , завоювання національного чемпіонства дали поштовх до відродження клубу. Зумівши за короткий час досягти висот у світовому футболі , команда з західного Лондона міцно зайняла своє місце під сонцем , ставши своєрідним брендом вдалого вкладення великих грошей. Вкладені в команду сотні мільйонів були витрачені з розумом. Улюблена іграшка Романа Абрамовича перетворилася на курку , яка несе золоті яйця.

Футбол і великі гроші - чи завжди мета виправдовує засоби Практично в кожній країні є свої футбольні клуби гіганти , які роблять погоду не тільки в національних першостях , а й вершать футбольну світову історію. Мадридський « Реал» і « Барселона» , італійські « Мілан» і «Ювентус» , «Баварія» , все це футбольні клуби , що стали справжніми брендами у футбольному світі. Їх мільярдні бюджети вже ні в кого не викликають роздратування . Команди змушені підтримувати своє реноме і мати належне гранду , обличчя. Тому багатомільйонні витрати , пов'язані з купівлею талановитих футболістів , контракти з провідними тренерами в цьому випадку необхідні , як неодмінна умова благополучности клубу , його конкурентоспроможності . Як антипод сформованій картині в світовому футболі , сьогодні виглядають команди - вискочки . Не в образу футболістам і фанатам таких клубів , гра олігархів у футбольних благодійників рідко призводить до гарних результатів . Яскравий приклад тому , історія з злетом і падінням махачкалінський «Анжи ». « Манна небесна » , звалилася на маловідому навіть у російському футбольному світі , команду з провінції , могла , в кращому випадку , зробити з команди міцного і сильного середняка російської Прем'єр -ліги. Зовсім немовля , за футбольними мірками , команда мала всі шанси на гідний виступ на футбольній арені , поступово рухаючись вгору. Заснований в 1991 році , махачкалінський клуб , тільки починав творити свою історію і традиції , коли в долю команди втрутилися , спочатку велика політика , потім величезні гроші. Російський футбол пережив період занепаду і на початку третього тисячоліття багато футбольні клуби , отримавши нових господарів , а з ними і багатомільйонні вкладення , задихали по-новому. Пітерський « Зеніт» і московський «ЦСКА , команди зі славними традиціями та історією , отримавши фінансову підтримку стали лідерами російського футболу , даючи гідну відсіч засиллю європейських грандів на футбольній арені. Купівля « Анжи» мільярдером Сулейманом Керімовим стала справжньою мильною оперою російського футболу. Звичайно , відрадно , що російський олігарх купив рідний, вітчизняний футбольний клуб . Гірше було б , якби він став господарем якогось «Вест Бромвіч » , клубу з туманного Альбіону. Але ось фінансова політика , яка перетворила футбольну команду з Махачкали , викликає одне розчарування . Недарма , є до чого звернутися , знаючи історію. Приказка « каліф на годину » ідеально підходить до ситуації з махачкалінський «Анжи ». Багатомільйонні контракти з футбольними зірками і тренером дозволили злетіти команді на досі , немислимі висоти. Махачкалинська вболівальники навіть у самих райдужних мріях не могли побачити на полі свого стадіону світових футбольних грандів , як у складі своєї рідної команди , так і в якості суперників «Анжи » на футбольному полі. Історія клубу могла піти по зовсім іншим сценарієм . Однак !

Всі спроби перетворити гидкого каченяти на прекрасного лебедя звалилися в один момент. Все стало заручником особистих амбіцій і власного его . Ставши іграшкою в руках олігарха , команда , скуштувавши радість від футбольної еліти , перетворилася на заручницю великих грошей. Є гроші , грає команда , немає грошей , знову на задвірки футбольного світу . Тут наводить на міркування думка , а варто було намагатися робити з команди зірку , яка повинна була спалахнути і згаснути . Великі гроші можуть творити чудеса , але тільки тоді ці чудеса стають бажаними і сприятливими , коли ними можуть скористатися не один раз , сьогодні і завтра.
Автор:Метальников Олександр

Похожі статті:
=============

Переглядів: 1182 | Додав: lmb | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Block title
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz