Субота, 20.04.2024, 15:44
Футбол Рожнятівщини
 
Меню сайту

Міні-чат

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 609

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
[ Тут були.. ]

Головна » 2014 » Вересень » 16 » "Карпати" без "Кроно" - шанс на інтригу?
19:40
"Карпати" без "Кроно" - шанс на інтригу?

Наприкінці минулого тижня з'явилася інформація, що стала відвертою несподіванкою для багатьох. Брошнівські "Кроно-Карпати", які найбільші свої досягнення останніх років здобули саме під цієї назвою, втратили приставку спонсора. 

"Керівництво громадської організації "Спортивний клуб Брошнів" отримало офіційного листа від корпоративного юриста холдингу "Кроно" з претензіями щодо правомірності використання у назві селищної футбольної команди логотипу "Кроно". 

Не маючи анінайменшого бажання витрачати час та зусилля на юридичну "волокіту", а розуміючи те, що першочерговим на сьогодні є завдання пошуку матеріальних ресурсів для підтримання рівня гри футболістів, було прийнято рішення щодо перейменування назви місцевого футбольного колективу. І, як наслідок , втримання чемпіонського темпу. Адміністрація клубу прийняла рішення змінити назву команди. Віднині Ваша улюблена футбольна дружина називатиметься "Карпати Брошнів-Осада."

Таку позицію можна вважати офіційною версією клубу. Враховуючи, що інша сторона, а саме ТОВ "Кроно-Україна", досі не прокоментувала ситуацію (напевно зайняті відповідальні працівники. Комусь ще листа пишуть щодо правомірності використання назви), в тому числі через власний офіційний сайт (на якому остання новина - привітання з Днем Незалежності), будемо відштовхуватися від того, що маємо.

А маємо ми футбольний клуб (юридично - громадська організація), який дуже успішно виступає в чемпіонаті області, впевнено крокує до першого в своїй історії чемпіонства. Команда створює позитивний імідж для селища, покладаючись в основному на місцевих виконавців.

З іншої сторони в нас є велике деревообробне підприємство з іноземними інвестиціями, до якого, загалом, сформувалось не дуже хороше ставлення. Все-таки, часто доводилось чути негативну реакцію людей до заводу, який сприяє вирубці лісів в нашій області. 

Як можна змінити ставлення жителів краю до діяльності такого підприємства? Правильно, в тому числі через соціальні проекти. Успішне функціонування футбольної команди "Кроно-Карпати" - один із варіантів. Не маю особливого бажання вникати в джерела наповнення бюджету клубу та частку "КРОНО-Україна" в цьому процесі. Тут важливіше інше. Абсолютна більшість вболівальників нашого краю асоціювали "Кроно-Карпати" (а відповідно і її успіхи) саме з підприємством. Своєрідна заводська команда. І варто відзначити, привязка ця позитивна.

Тепер після заяви клубу (і абсолютної тиші з іншого боку) складається враження (в мене, наприклад, як стороннього глядача), яке можна вкласти в наступну фразу - "дивіться, вони ще й кошти на команду не дають". Звичайно, може насправді все й інакше, але ж громадська думка вже формується... Таке відмежування заводу від селища та команди явно не покращить думку щодо підприємства.

Не менш важливим залишається питання фінансування клубу. 

"Розуміючи те, що першочерговим на сьогодні є завдання пошуку матеріальних ресурсів для підтримання рівня гри футболістів, було прийнято рішення щодо перейменування назви місцевого футбольного колективу".

На щастя, поки що відсутня інформація про можливі кадрові втрати. І "Карпати" (звикаємо саме так називати брошнівський клуб) сформовані переважно із місцевих футболістів, тому мають обійтись без цих самих втрат ключових виконавців. Сподіваємось, що керівництву оперативно вдасться знайти додаткові джерела фінансування, якщо в них виникла потреба.

Загалом, назва "Карпати" (Брошнів-Осада) мені якось більш подобається. Ніколи не сприймав тенденцію вклинювання в назву клубу чи стадіону найменування спонсора.

Дуже важливо (та й справедливо), щоб саме брошнівська команда стала чемпіоном в поточному сезоні. Хоч і являюсь вболівальником інших "Карпат" - коломийських, але складно не симпатизувати такій команді, як брошнівська. Вони поступово і впевнено йшли до того рівня, на якому зараз знаходяться, і повинні завершити розпочате.

Трайтурак Роман, sport.if.ua

Переглядів: 824 | Додав: lmb | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Block title
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz