Середа, 24.04.2024, 01:49
Футбол Рожнятівщини
 
Меню сайту

Міні-чат

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 609

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
[ Тут були.. ]

Головна » 2014 » Вересень » 1 » Центральний матч туру: Карпати (Коломия) - ФК "Перегінське" 1-0
00:19
Центральний матч туру: Карпати (Коломия) - ФК "Перегінське" 1-0

Чемпіонат Івано-Франківської області 2014

13 тур стадіон "Юність" (м. Коломия) 800 глядачів

ФК "Карпати" (Коломия) - ФК "Перегінське" 1-0 (1-0)

Арбітр: Музика О. (Рогатин); Асистенти: Липко М. (Городенка), Остапчук Р. (Ів.-Фр.); 4-й: Лесюк В. (Гвіздець)

Спостерігач арбітражу: Овчар І.І. (Івано-Франківськ)

 

Гол: Федорович, 25

Склади команд:

"Карпати": Кисилиця, Скибінський, Данищук, Луцик, Москалик, Рябий, Федорович, Олійник, Гаврилюк, Головінський (Андрусяк, 74), Петранюк (Блонський, 90+2).

Тренер: Василь Блясецький

ФК "Перегінське": Макогон, Локатир (Ковальчук, 78), Гребінський, Данищук, Лазорик, Стоцький, Іванишин, Оринчак (Мельничук, 34), Курташ, Веприк, Вірстюк.

Тренер: Роман Бігун

 

Попередження: Петранюк, 18; Москалик, 48; Головінський, 59, Гаврилюк 87 - Стоцький, 45; Вірстюк, 46.

 

В Коломиї сьогодні було свято. Свято футболу. По-перше в гості до коломийський фанатів приїхали їх "колєги " з Перегінська, а по-друге була сама гра, яка, вибачте за банальність, подарувала вболівальникам масу позитивних емоцій. В наш час мати якусь розрядку - це дуже важливо. І тут треба подякувати всім учасникам дійства - футболістам, тренерам, вболівальникам, арбітрам.

Це з одного боку. А з іншого (дозволю собі трохи пофілософствувати) завжди треба намагатися тримати себе в руках і не шукати винного у свої проблемах на стороні. Дуже гарно після програного фіналу цьогорічного Кубку області сказав головний тренер "Кроно-Карпат Василь Качур: "Ми б звичайно могли всю вину за поразку перекласти на арбітрів, але якщо команда програла, то в першу чергу причину треба шукати в собі." Видно не дарма брошнівчани зараз з великим відривом лідирують в чемпіонаті, правда?

Сьогодні програло Перегінське і винуваті виявилися арбітри. Хоча з іншого боку, зіграй команда Романа Бігуна так, як вона грала в тому ж таки фіналі Кубку і наврядче Коломия б у цьому матчі претендувала навіть на нічию.

Хоча з іншого боку, я на 146% впевнений, що у випадку поразки "Карпат" так само винуваті вийшли б арбітри. Не гравці, які з 5 моментів реалізовують один, не тренери, не керівництво, а саме арбітри. Мабуть я ще багато чого не розумію у фіутболі, але мене дивує така логіка людей, які ним безпосередньо займаються...

До речі, стосовно арбітражу. В цьому конкретно взятому матчі він був не на висоті. Арбітри помилялися, як в одну так і в іншу сторону, тому запитань до них може бути багато, як з боку коломиян, так і з боку перегінців. Але це - по-перше жодною мірою не знімає відповідальності за результат перед самими гравцями, а по-друге не виправдовує те, як кілька гравців гостей проводжали головного арбітра матчу з поля.

 

По-суті головним спірним епізодом у матчі був момент в кінці першого тайму, коли Москалик у боротьбі зі Стоцьким з порушенням правил завалив останнього на газон. Але м'яч залишався у гостей, тому судячи з усього арбітр, використавши принцип переваги, дав дограти епізод до кінця. Після цього він показав жовту картку гравцю коломиян, а футболісту Перегінська була надана медична допомога. 

Після матчу спілкувалися з представником команди Перегінське паном Романом Мошурою і він висловив претензії по даному конкретному епізоду. Претензії певною мірою обгрунтовані, тому що, якщо дане порушення було в межах штрафного майданчику, то що заважало рефері відразу призначити пенальті? Тут потрібно дочекатися відео, яке б розставило всі точки над "і".

Щодо самої гри, то в першому таймі перевагою володіли коломияни, які мали три 100% нагоди відзначитися, але зробили це лише одного разу, коли Федорович головою замкнув навіс з лівого флангу. Схоже, що кращий бомбрадир чемпіонату Чернівецької області 2013 знайшов себе і на Прикарпатті. Це вже 4 гол форварда в останній трьох матчах. В інших двох епізодах спочатку Олійник зарядив у перекладину, а згодом Гаврилюк пробив мимо воріт з дуже вигідної позиції.

Щодо перегінців, то вони могли забивати вже на першй хвилині матчу, але блискуче зіграв воротар "Карпат" Юрій Киселиця. У гостей багато роботи виконував екс-коломянин Веприк, але всі його потуги були марними.

Другий тайм пройшов вже за ігрової переваги гостей, які змарнували кілька хороших нагод зрівняти рахунок. Найреальнішу на 63 хвилині не використав Локатир, коли зряче пробивав в кут воріт, але м'яч пройшов повз штангу.

Коломияни в другій половині зустрічі намагалися зіграти другим номером, але їм лише раз вдалося втекти в контратаку. Проте капітан команди Андрій Олійник, який цього вечора  був дуже активним пробив надто високо.

В кінці матчу гості кілька разів демонстративно падали в штрафному майданчику, випрошуючи пенальті, але Музика цього вечора був невблаганний. І хоча до основного часу зустрічі в другому таймі було додано 5 хвилин, але рахунок так і не змінився.

А от те, що відбулося після фінального свистка дуже розчарувало. Кілька гравців ФК "Перегінське"  відверто пресували головного арбітра зустрічі та не давали йому покинути поле.  Повторюся: причини своїх поразок треба шукати в собі, а не в третіх особах чи обставинах..

.

 

Олександр Дем'янчук 

джерело

Переглядів: 715 | Додав: lmb | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Block title
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz