П`ятниця, 19.04.2024, 04:51
Футбол Рожнятівщини
 
Меню сайту

Міні-чат

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 609

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
[ Тут були.. ]

Головна » 2012 » Травень » 21 » Благодійні фундації, та їх вплив на розвиток районного футболу
18:10
Благодійні фундації, та їх вплив на розвиток районного футболу
Нє, то не реферат. То - новини.
Електронна карта показує 40 км., але вона бреше, там цілих 50 - це відстань від Каменя до Ясеня.Є куда їхати. Знаєте,коли українська команда програє десь на виїзді, то тоді в першу чергу кажуть про важкий переліт, адаптацію, поганий газон, настрой на гру, мотивацію і все що завгодно, крім  правди. Але блін! Якщо брати вчорашній матч - то це все чистісінька правда.
Тепер про все по порядку.
Чим блище було до недільного матчу, тим тускніші та примарніші думки про виїзд панували протягом тижня у всіх гравців команди. Ну це не дивно. Ясень накидав на виїзді Вербівці, вже згадані вище 50 км., ймовірна відсутність на грі капітана через весілля і найголовніше - чим їхати!? Ну та ладно, якось зібрались і в суботу ввечері вирішили, що їдемо. Про яку мотивацію чи настрій на гру можна говорити, коли школярам чи студентам говориш:"Хочете грати - візьміть дома по 20 грн. Будемо їхати в холодильнику (!) - лишиться на пиво, автобусом - ну то беріть ще по п'ятірці". Смішно? Не дуже. Коли мама відпускає школяра, скреготячи зубами, з словами "нащо тобі того бальона!!!?", а він ще й грошей просить на дорогу, ну то тут настрій зашкалює. Поїхали автобусом, вийшло як у сауні - 35 людей в таку духоту, самі розумієте. Вже було подумували, чого не поїхали в холодильнику...
Про стадіон в Ясені лишніх слів говорити не потрібно. Шутер на 40-50% всього поля, по середені штрафних - добротні  "калапки :)" , але ПОСИПАНЕ, тому притензії тут лишні і предявляти їх було б нагло і не культурно з нашого боку (в лапках, звичайно). Правильно, команда Ясеня не літала над полем, а також бігала по ньому, як і ми. Але є таке слово, як адаптація, звикання. А такий розмір і стан газону можна порівняти з битвою двох армій: одна - у своїх окопах, з повним обмундированням, а інша наступає у невідомій місцевості з водяними пістолетами. І у принципі так і вийшло. Ми намагались водяними пістолетами перемогти танки. Херня з того вийшла.
Дуже радий, що не обійшлось без ляпів управління футбольних справ (ми домовлялись так їх називати).Не приїхав суддя. Хто винен? Суддя, як людина у якої форс-мажор/ полінувалась/ пасе худобу/ нема настрою/ похмілля/ або ТУПО НЕ ЗАХОТІВ,  по любому отримає свої відрядні копійки? Копійки копійками, але гроші, які виділяє держава. По моєму винен суддя, як представник футбольної федерації. Ну його не було, та й ладно. Відсудив  чоловік з Сливок, відсудив не професійно, але не травив, що дуже здивувало. З боку було схоже на тренування вкидання аутів, відборів, відпрацювання підкатів, де тренером Ясеня виступав саме суддя, постійно щось підказуючи і вказуючи на помилки. Прикольно так, коли суддя називає по імені кожного футболіста суперника, а на тебе дивиться, як на приреченого на поразку.
Почали грати десь так на годину пізніше, як повинно було бути.
По грі. "Всі свої хлопці, стара банда, які колись рвали і тепер будуть рвати всіх" - так сказав автор покеру(!) в наші ворота. Напориста, сильна фізично команда, з СУПЕР ЧІТКИМ поняттям як і що вони мають грати. Тактика мегаочивидна і ефективна на всі сто відсотків.Височенні захисники, які не давали зачипитись за м'яч ні Стьопі ні Віті.  Два гравці в центрі: швидкий,розігруючий (раз) та масивний розпасовщик (два). Головний козир - два флангові гравці, через яких, власне, і йшла вся гра та загроза. Прийом в цетрі моментально перетворювався на зикидушку на фланг, звідки йшла подача.В основному подачі йшли з лівого флангу, нємерена кількість. З права переважно замикалися атаки. В принципі як подавалися так і замикалися. Рахунок говорить сам за себе.
 Ще одна фішка - грамотний фол/нефол, якщо можна так сказати. Мається на увазі те, що кожен гравець Ясеня ще до матчу був настроєний на то, щоб зламати суперника, якщо це буде необхідно. Приклад: винос захисника на цілу гру, просто ставши на ногу  в простому ігровому епізоді (фото пізніще нададуться). Такі "ігрові епізоди" були протягом цілої гри. Не знаю, може для когось так має бути, але в переважній більшості випадків грань між фолом/нефолом стиралася начисто і мяч відбирався просто збиваючи гравця. Ну сказати, що тільки так Ясень зупиняв Камінь буде гріхом, бо насправді не так вже й було що зупиняти.
Як вже було сказано, Стьопі і Віті не получалося зачипитися за мяч. Тай тут нічого дивного. Напор атак ясенчан (чи як там назвати людей з села Ясень?) змушував вибивати захисників м'яч "на масу" вперед, тільки щоб відбитися. Ясно, що про гру центру не може бути й мови, оскільки сфера просто пролітала цю частину поля. А відповідно, зачипитися, підібрати його (м'яч) не було змоги. А такі виноси були тільки  на користь напористим захисникам господарів. Як не старалися РимБаричка прибрати до себе в ноги гру, фол/нефол з боку гравців Ясеня робив своє діло. Така ситуація призводила до моментів, коли гравці Каменя просто розгублювались, діючи по декуди поспіхом, з непотрібним "кіпішом" . Коли Ясень, в свою чергу, робив все одноманітно і чітко,протягом цілої гри - розіграш ->  подача  -> замикання. Не завжди результативно, тай слава Богу. Бо моментів було до курви маттереної! Але й той результат, який вийшов, привів в шок, не побоюсь цього слова, практично ввесь район.
В кінці кінців, ясенчани не розчарували свого мецената, рекламку  благодійного фонду якого носять на грудях своєї форми і який сам удостоїв своєю присутністю всіх на стадіоні. Парадокс - Парадовський (той що фотограф,то здається він був) мав як добратися до Ясеня, щоб познімкувати світлини для своєї газетьонки,а суддя не міг. Явно пан Іван не за свої гроші приїхав... Команда, яка того року згідна була на будь-який рахунок, невиїзд для якої був простою річчю, цього року набуває спонсора, плани у якого всеукраїнського маштабу. Вона має, а ми - "двадцятку у мами на дорогу...". Вільхівка, яку Камінь вибив у кубку, також патронується цією людиною. Вільхівка, підприємництво у якій процвітає, знайшла ще й такого спонсора,а Камінь - "в холодильнику на виїзд...". 
Потрібно було вчора просто подивитися на керівництво села, на вболівальників Ясесня, як вони реагують на гру своєї команди, не зважаючи на їхні "результати" чи дискваліфікації в минулих сезонах. Чому у них може бути свій "папік", а у нас ні? Чому, коли говорять в районі про Камінь, то 100 - пудово краще знають Любомира, а ніж будь-кого з керівництва села. А тому, що команда як така, нікому не треба крім самих гравців команди. Звідси і результати такі, як цей, - 7:0.
печалька:(
P.S. (1) не подумайте, ця статтейка - це не відмазки, а проста констатація фактів. Камінь таки трохи посипався, але через цілком обєктивні причини.
(2)гольовим шиком але результативним розчаруванням для вболівальників у Спасі закінчився матч Спас - Рівня,4:5, а товариші-слободяни розкатали нічейку 2:2 з Закреничним, що тако ж, певно, було цікаво.
21 травня 2012 року, Віктор Боринець
ДЖЕРЕЛО
Переглядів: 849 | Додав: lmb | Теги: Футбол, благодійність | Рейтинг: 5.0/2
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Block title
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz